Marți, 26 Ianuarie 2016 10:20

Black Sails sezon 3

New Page 1

Urmareste filmul serial   Drama, Aventura, Actiune, Filme seriale 2014, Seriale noi  : Black Sails – Vele Negre (2014), film serial online cu subtitrare în Română

 

”We control something so valuable, the whole of England wants it. We control Nassau and the ransom we are going to demand for her is going to be fucking enormous. More than money, more than land; legitimacy.”

Când participi la un maraton, îţi e puţin teamă: dacă ești singura persoană căreia nu îi place serialul şi care ar vrea să vină cu o altă propunere, asta după ce ai furat jumătate din perne şi ai confiscat floricelele doar pentru a nu da glas nemulţumirilor, iar cei din jurul tău sunt entuziasmaţi şi abia aşteaptă următorul episod? În cazul de faţă, eu eram persoana care nu voia să doarmă, care făcea cafea, ness şi oferea energizante, pentru că nu voiam să mă culc, nu voiam să pun pauză şi să aştept până a doua zi pentru a continua Black Sails. Efortul meu nu a fost în zadar, pentru că am terminat serialul în mai puţin de 48 de ore (îl terminam mai repede dacă episoadele nu durau aproape o oră).

Încerc să îmi amintesc ultima oară când am fost atât de entuziasmată pentru un serial. Vikings? Orphan Black? Penny Dreadful? Eram atât de nerăbdătoare să văd ce se întâmplă încât eram capabilă să văd mai multe episoade în acelaşi timp, puţin îngrijorată în ceea ce priveşte finalul şi de faptul că mai am de aşteptat câteva luni bune înainte să înceapă al treilea sezon. Eram atât de intrigată de personaje încât am ajuns să le urăsc într-un episod, să le doresc moartea, doar pentru a-mi retrage cuvintele după zece minute, când adevăratele lor intenţii erau dezvăluite.

Bahamas. Insula Noua Providență. Şi Nassau... portul piraţilor. După ce admiri limpezimea apei, nisipul şi plaja pe care te-ai muta în următoarea săptămână, o dată ce păşeşti pe străzile din Nassau şi întâlneşti privirile piraţilor, bucuria ta dispare treptat, neliniştea creşte, dar înainte ca tu să îţi duci mâna la şold şi să îţi foloseşti pistolul pentru a te apăra, sângele tău deja pătează nisipul, iar criminalul ţi-a furat cizmele şi se îndreaptă cu paşi siguri spre bordel, unde va cheltui puţinii bani pe care îi aveai la tine. Bine ai venit în Nassau!

Dacă te aşteptai ca la conducere să fie cel mai vestit sau crud pirat din Bahamas, vei avea o mare surpriză când o vei întâlni pe Eleanor Guthrie (Hannah New, care ar putea să fie sora mai mare a Keirei Knightley), proprietara cârciumii şi cea care îi ajută pe piraţi să se îmbogăţească, după ce aceştia îi predau bunurile furate şi ea le face să dispară peste mări şi oceane. Nu face vrăji, însă este o tânără inteligentă şi curajoasă, care nu se sfieşte să se bată, să ucidă, să trădeze şi să mintă pentru a obţine ceea ce îşi doreşte, care conduce cu o mână de fier „mica” ei afacere cu contrabandă, fără să fie intimidată de bărbaţii care vin la ea în birou şi o ameninţă cu cele mai originale înjurături pentru a obţine o informaţie sau un avantaj la următoarea tranzacţie. Eleanor este rezistentă şi luptă cu îndârjire pentru a-şi păstra autoritatea, dar are 2 slăbiciuni: pe Max (despre care îți voi vorbi mai târziu) şi pe căpitanul Flint (Toby Stephens).

Indiferent de greşelile pe care le face sau de crimele pe care le comite pentru a rămâne căpitan, Eleanor întotdeauna îl apără pe Flint şi are încredere în el. Sunt momente în care am impresia că el este fratele ei mai mare, că ea îl respectă şi îl admiră pentru puterea pe care o are asupra celor din jur, însă nu pot să nu remarc o emoţie diferită pe chipul ei când îl revede după o perioadă îndelungată sau teama care o urmăreşte ca o umbră atunci când nu are veşti de la el sau crede că ar putea să o trădeze.

Căpitanul Flint este mereu în pericol, pentru că în fiecare episod cineva încearcă să-l omoare, să îi fure echipajul şi nava, să-l înşele sau să-i însceneze o infracţiune. Când se întâlnesc mai multe personaje la căderea nopţii, chiar înainte ca ei să vorbească, ştii că se gândesc la un plan prin care Flint va avea de suferit. Căpitanul îmi aminteşte de Ragnar (Vikings) şi de Michael Fassbender, asemănare pe care am tot repetat-o de-a lungul celor două sezoane, de parcă încercam cu încăpăţânare să îi conving pe toţi de „descoperirea” mea. Flint este încăpăţânat, viteaz şi carismatic, îşi manipulează cu tact şi diplomaţie echipajul, prin discursuri scurte sau acţiuni neaşteptate, care iau locul cuvintelor, însă când secretele din trecutul lui încep să iasă la iveală, el este nevoit să dubleze numărul de minciuni pe care le rosteşte pentru a rămâne în continuare căpitan şi... în viaţă.

În toate serialele există un personaj pe care îl dispreţuieşti, care te enervează în fiecare scenă şi pe care, în cazul de faţă, l-ai transforma, fără nicio părere de rău, în masa de prânz a rechinilor. În Black Sails, sunt două personaje: Max şi căpitanul Charles Vane.

O să fiu foarte directă în ceea ce o priveşte pe Max (Jessica Parker Kennedy, pe care o vei recunoaşte din The Secret Circle). Este o curvă. Foarte multe personaje nici măcar nu se obosesc să îi pronunţe numele şi o „alintă” cu multă „afecţiune” pe această franţuzoaică şireată, care ştie să seducă şi să îşi bată joc de toţi, fără ca zâmbetul să îi dispară din privire, fără să îşi demaşte tainele sau să îţi spună ce plan are pentru a se răzbuna pe cei care şi-au bătut joc de ea. Cu un accent cu care o să îţi fie greu să te obișnuiești în primul episod şi o minte ascuţită, Max este o supravieţuitoare şi un personaj de care îţi este greu să te ataşezi, însă dacă la început îmi doream să fie ucisă de un pirat sau să alunce de pe o stâncă, au existat episoade în care am admirat-o şi mi-am schimbat părerea despre ea, până când... acţiunile ei m-au îndemnat să îmi dau ochii peste cap în ultimul episod din al doilea sezon.

În ceea ce îl priveşte pe Charles Vane, se repetă situaţia de mai sus. Îl simpatizezi, eşti de partea lui, apoi are o izbucnire violentă, îi ucide pe toţi cei care îi stau în cale, după care vine zâmbind la tine, murdar de sânge şi cu cuţitul în mână, cu o nouă propunere, un parteneriat diferit sau o înţelegere pe care nu o poţi refuza, doar te afli în prezenţa unui pirat hain şi crud, care te ameninţă cu o armă. Ce răspuns ai putea să îi dai?

În ciuda caracterului său, Charles Vane are o afecţiune sinceră pentru Eleanor. Legătura dintre ei poate să fie comparată cu disputa dintre două feline, care nu vor să renunţe la avantajul pe care îl au, dar care găsesc o metodă prin care să lucreze împreună, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp, înainte ca una să o răpună pe cealaltă. E o relaţie nesănătoasă, obsesivă, cu urmări neplăcute, între doi oameni orbiţi de idealuri diferite, care îi obligă să fie în tabere opuse şi să se înfrunte... cred că la 2-3 episoade.

Printre negustori, contabili, contrabandişti, curve, peşti şi beţivi, se află tânărul John Silver (Luke Arnold), şarpele grupului. Îmi e greu să recunosc asta, dar este un geniu al manipulării. Silver este capabil să scape întreg, cu hainele curate şi toate membrele intacte, din orice situaţie, cu zâmbetul pe buze şi cu buzunarele pline, chiar dacă este un luptător de duzină, se rătăceşte pe o navă sau face alianţe cu cele mai nepotrivite personaje. Este un PR extraordinar, a cărui viaţă este în pericol după ce fură o pagină importantă dintr-un jurnal de bord, o pagină care îl poate ajuta pe Flint să găsească... o comoară. Doar este un serial cu şi despre piraţi, nu? Trebuia să apară şi o comoară, pe care toţi şi-o doresc şi pentru care toţi sunt în stare să ucidă.

”I don't believe you did any of this for a pardon; or a passage to Nassau; or to be able to walk away from anything. I think you intend to reclaim your captaincy. I think you intend to take control of this ship. And then I think you intend to return to that beach, armed to the teeth, and seize every last ounce of gold off of it. And I think you're going to need my help to do it.”

Trebuie să vă vorbesc despe Rackham (Toby Schimtz) şi Anne Bonny (Clara Paget), cel mai neobişnuit duo din seriale (dacă nu îi pun la socoteală pe Will şi Hannibal). Sunt aliaţi, uneori iubiţi, Rachkham vorbeşte foarte mult (el a obţinut tot ce are în viaţă folosindu-se de mintea şi numele său), nu dai doi bani pe el şi ai impresia că o să fie mâncat de viu după ce petrece o oră în Nassau, iar la polul opus este Anne Bonny, foarte tăcută şi o bună observatoare, o asasină care se îmbracă mereu în haine de bărbat, care are tot timpul pălăria trasă mult peste ochi, de parcă te provoacă să i-o dai la o parte pentru a-i vedea chipul. Aş putea să îi numesc oamenii de încredere ai lui Charles Vane, dar te las pe tine să tragi concluziile după ce o să vezi de ce sunt capabili.

Black Sails nu se axează doar pe disputele dintre piraţi şi neînţelegerile care apar zilnic între membrii echipajelor. Eleanor şi Flint vor să transforme Nassau într-un port sigur şi prosper, care nu trebuie să se supună legilor Coroanei, însă pentru a avea putere şi influenţă au nevoie de o comoară pierdută, pe care doar Silver îi poate ajuta să o obţină. Nu exagerez când îţi spun că în fiecare episod se schimbă alianţele. O să ameţeşti, pentru că nu ştii cine de partea cui este, nu vei putea să diferenţiezi adevărul de minciună şi vei renunţa să mai ţii scorul, de câte ori a încercat X să-l omoare pe Y, pentru că la final vei realiza că nu poţi să afirmi că îţi place un personaj, când toţi sunt criminali şi trădători.

Black Sails este alegerea ideală pentru fanii Game of Thrones şi Vikings, pentru cei care au jucat Assassin’s Creed: Black Flag (o să recunoşti o parte din personaje), dar şi pentru cei care vor să urmărească un serial intrigant, capitvant şi de calitate, cu personaje complexe, care te vor uimi şi şoca episod de episod, o producţie Starz care te va transforma într-un fan încă de când vei vedea intro-ul, pe care îl vei intona de fiecare dată când încarci un alt episod. Pânzele sus!

P.S.: Cuvântul preferat al personajelor este „fuck”. Cred că este rostit de 30-50 de ori pe episod. 

"I don't know how else to say this, except no. I suppose there's fuck, no. Or fuck you."

P.P.S.: Serialul se desfășoară cu 20 de ani înainte de acțiunea romanului Insula comorii de Louis Stevenson.

Marți, 26 Ianuarie 2016 10:13

Black Sails sezon 2

New Page 1

Urmareste filmul serial   Drama, Aventura, Actiune, Filme seriale 2014, Seriale noi  : Black Sails – Vele Negre (2014), film serial online cu subtitrare în Română

 

”We control something so valuable, the whole of England wants it. We control Nassau and the ransom we are going to demand for her is going to be fucking enormous. More than money, more than land; legitimacy.”

Când participi la un maraton, îţi e puţin teamă: dacă ești singura persoană căreia nu îi place serialul şi care ar vrea să vină cu o altă propunere, asta după ce ai furat jumătate din perne şi ai confiscat floricelele doar pentru a nu da glas nemulţumirilor, iar cei din jurul tău sunt entuziasmaţi şi abia aşteaptă următorul episod? În cazul de faţă, eu eram persoana care nu voia să doarmă, care făcea cafea, ness şi oferea energizante, pentru că nu voiam să mă culc, nu voiam să pun pauză şi să aştept până a doua zi pentru a continua Black Sails. Efortul meu nu a fost în zadar, pentru că am terminat serialul în mai puţin de 48 de ore (îl terminam mai repede dacă episoadele nu durau aproape o oră).

Încerc să îmi amintesc ultima oară când am fost atât de entuziasmată pentru un serial. Vikings? Orphan Black? Penny Dreadful? Eram atât de nerăbdătoare să văd ce se întâmplă încât eram capabilă să văd mai multe episoade în acelaşi timp, puţin îngrijorată în ceea ce priveşte finalul şi de faptul că mai am de aşteptat câteva luni bune înainte să înceapă al treilea sezon. Eram atât de intrigată de personaje încât am ajuns să le urăsc într-un episod, să le doresc moartea, doar pentru a-mi retrage cuvintele după zece minute, când adevăratele lor intenţii erau dezvăluite.

Bahamas. Insula Noua Providență. Şi Nassau... portul piraţilor. După ce admiri limpezimea apei, nisipul şi plaja pe care te-ai muta în următoarea săptămână, o dată ce păşeşti pe străzile din Nassau şi întâlneşti privirile piraţilor, bucuria ta dispare treptat, neliniştea creşte, dar înainte ca tu să îţi duci mâna la şold şi să îţi foloseşti pistolul pentru a te apăra, sângele tău deja pătează nisipul, iar criminalul ţi-a furat cizmele şi se îndreaptă cu paşi siguri spre bordel, unde va cheltui puţinii bani pe care îi aveai la tine. Bine ai venit în Nassau!

Dacă te aşteptai ca la conducere să fie cel mai vestit sau crud pirat din Bahamas, vei avea o mare surpriză când o vei întâlni pe Eleanor Guthrie (Hannah New, care ar putea să fie sora mai mare a Keirei Knightley), proprietara cârciumii şi cea care îi ajută pe piraţi să se îmbogăţească, după ce aceştia îi predau bunurile furate şi ea le face să dispară peste mări şi oceane. Nu face vrăji, însă este o tânără inteligentă şi curajoasă, care nu se sfieşte să se bată, să ucidă, să trădeze şi să mintă pentru a obţine ceea ce îşi doreşte, care conduce cu o mână de fier „mica” ei afacere cu contrabandă, fără să fie intimidată de bărbaţii care vin la ea în birou şi o ameninţă cu cele mai originale înjurături pentru a obţine o informaţie sau un avantaj la următoarea tranzacţie. Eleanor este rezistentă şi luptă cu îndârjire pentru a-şi păstra autoritatea, dar are 2 slăbiciuni: pe Max (despre care îți voi vorbi mai târziu) şi pe căpitanul Flint (Toby Stephens).

Indiferent de greşelile pe care le face sau de crimele pe care le comite pentru a rămâne căpitan, Eleanor întotdeauna îl apără pe Flint şi are încredere în el. Sunt momente în care am impresia că el este fratele ei mai mare, că ea îl respectă şi îl admiră pentru puterea pe care o are asupra celor din jur, însă nu pot să nu remarc o emoţie diferită pe chipul ei când îl revede după o perioadă îndelungată sau teama care o urmăreşte ca o umbră atunci când nu are veşti de la el sau crede că ar putea să o trădeze.

Căpitanul Flint este mereu în pericol, pentru că în fiecare episod cineva încearcă să-l omoare, să îi fure echipajul şi nava, să-l înşele sau să-i însceneze o infracţiune. Când se întâlnesc mai multe personaje la căderea nopţii, chiar înainte ca ei să vorbească, ştii că se gândesc la un plan prin care Flint va avea de suferit. Căpitanul îmi aminteşte de Ragnar (Vikings) şi de Michael Fassbender, asemănare pe care am tot repetat-o de-a lungul celor două sezoane, de parcă încercam cu încăpăţânare să îi conving pe toţi de „descoperirea” mea. Flint este încăpăţânat, viteaz şi carismatic, îşi manipulează cu tact şi diplomaţie echipajul, prin discursuri scurte sau acţiuni neaşteptate, care iau locul cuvintelor, însă când secretele din trecutul lui încep să iasă la iveală, el este nevoit să dubleze numărul de minciuni pe care le rosteşte pentru a rămâne în continuare căpitan şi... în viaţă.

În toate serialele există un personaj pe care îl dispreţuieşti, care te enervează în fiecare scenă şi pe care, în cazul de faţă, l-ai transforma, fără nicio părere de rău, în masa de prânz a rechinilor. În Black Sails, sunt două personaje: Max şi căpitanul Charles Vane.

O să fiu foarte directă în ceea ce o priveşte pe Max (Jessica Parker Kennedy, pe care o vei recunoaşte din The Secret Circle). Este o curvă. Foarte multe personaje nici măcar nu se obosesc să îi pronunţe numele şi o „alintă” cu multă „afecţiune” pe această franţuzoaică şireată, care ştie să seducă şi să îşi bată joc de toţi, fără ca zâmbetul să îi dispară din privire, fără să îşi demaşte tainele sau să îţi spună ce plan are pentru a se răzbuna pe cei care şi-au bătut joc de ea. Cu un accent cu care o să îţi fie greu să te obișnuiești în primul episod şi o minte ascuţită, Max este o supravieţuitoare şi un personaj de care îţi este greu să te ataşezi, însă dacă la început îmi doream să fie ucisă de un pirat sau să alunce de pe o stâncă, au existat episoade în care am admirat-o şi mi-am schimbat părerea despre ea, până când... acţiunile ei m-au îndemnat să îmi dau ochii peste cap în ultimul episod din al doilea sezon.

În ceea ce îl priveşte pe Charles Vane, se repetă situaţia de mai sus. Îl simpatizezi, eşti de partea lui, apoi are o izbucnire violentă, îi ucide pe toţi cei care îi stau în cale, după care vine zâmbind la tine, murdar de sânge şi cu cuţitul în mână, cu o nouă propunere, un parteneriat diferit sau o înţelegere pe care nu o poţi refuza, doar te afli în prezenţa unui pirat hain şi crud, care te ameninţă cu o armă. Ce răspuns ai putea să îi dai?

În ciuda caracterului său, Charles Vane are o afecţiune sinceră pentru Eleanor. Legătura dintre ei poate să fie comparată cu disputa dintre două feline, care nu vor să renunţe la avantajul pe care îl au, dar care găsesc o metodă prin care să lucreze împreună, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp, înainte ca una să o răpună pe cealaltă. E o relaţie nesănătoasă, obsesivă, cu urmări neplăcute, între doi oameni orbiţi de idealuri diferite, care îi obligă să fie în tabere opuse şi să se înfrunte... cred că la 2-3 episoade.

Printre negustori, contabili, contrabandişti, curve, peşti şi beţivi, se află tânărul John Silver (Luke Arnold), şarpele grupului. Îmi e greu să recunosc asta, dar este un geniu al manipulării. Silver este capabil să scape întreg, cu hainele curate şi toate membrele intacte, din orice situaţie, cu zâmbetul pe buze şi cu buzunarele pline, chiar dacă este un luptător de duzină, se rătăceşte pe o navă sau face alianţe cu cele mai nepotrivite personaje. Este un PR extraordinar, a cărui viaţă este în pericol după ce fură o pagină importantă dintr-un jurnal de bord, o pagină care îl poate ajuta pe Flint să găsească... o comoară. Doar este un serial cu şi despre piraţi, nu? Trebuia să apară şi o comoară, pe care toţi şi-o doresc şi pentru care toţi sunt în stare să ucidă.

”I don't believe you did any of this for a pardon; or a passage to Nassau; or to be able to walk away from anything. I think you intend to reclaim your captaincy. I think you intend to take control of this ship. And then I think you intend to return to that beach, armed to the teeth, and seize every last ounce of gold off of it. And I think you're going to need my help to do it.”

Trebuie să vă vorbesc despe Rackham (Toby Schimtz) şi Anne Bonny (Clara Paget), cel mai neobişnuit duo din seriale (dacă nu îi pun la socoteală pe Will şi Hannibal). Sunt aliaţi, uneori iubiţi, Rachkham vorbeşte foarte mult (el a obţinut tot ce are în viaţă folosindu-se de mintea şi numele său), nu dai doi bani pe el şi ai impresia că o să fie mâncat de viu după ce petrece o oră în Nassau, iar la polul opus este Anne Bonny, foarte tăcută şi o bună observatoare, o asasină care se îmbracă mereu în haine de bărbat, care are tot timpul pălăria trasă mult peste ochi, de parcă te provoacă să i-o dai la o parte pentru a-i vedea chipul. Aş putea să îi numesc oamenii de încredere ai lui Charles Vane, dar te las pe tine să tragi concluziile după ce o să vezi de ce sunt capabili.

Black Sails nu se axează doar pe disputele dintre piraţi şi neînţelegerile care apar zilnic între membrii echipajelor. Eleanor şi Flint vor să transforme Nassau într-un port sigur şi prosper, care nu trebuie să se supună legilor Coroanei, însă pentru a avea putere şi influenţă au nevoie de o comoară pierdută, pe care doar Silver îi poate ajuta să o obţină. Nu exagerez când îţi spun că în fiecare episod se schimbă alianţele. O să ameţeşti, pentru că nu ştii cine de partea cui este, nu vei putea să diferenţiezi adevărul de minciună şi vei renunţa să mai ţii scorul, de câte ori a încercat X să-l omoare pe Y, pentru că la final vei realiza că nu poţi să afirmi că îţi place un personaj, când toţi sunt criminali şi trădători.

Black Sails este alegerea ideală pentru fanii Game of Thrones şi Vikings, pentru cei care au jucat Assassin’s Creed: Black Flag (o să recunoşti o parte din personaje), dar şi pentru cei care vor să urmărească un serial intrigant, capitvant şi de calitate, cu personaje complexe, care te vor uimi şi şoca episod de episod, o producţie Starz care te va transforma într-un fan încă de când vei vedea intro-ul, pe care îl vei intona de fiecare dată când încarci un alt episod. Pânzele sus!

P.S.: Cuvântul preferat al personajelor este „fuck”. Cred că este rostit de 30-50 de ori pe episod. 

"I don't know how else to say this, except no. I suppose there's fuck, no. Or fuck you."

P.P.S.: Serialul se desfășoară cu 20 de ani înainte de acțiunea romanului Insula comorii de Louis Stevenson.

Marți, 26 Ianuarie 2016 09:39

Black Sails sezon 1

New Page 1

Urmareste filmul serial   Drama, Aventura, Actiune, Filme seriale 2014, Seriale noi  : Black Sails – Vele Negre (2014), film serial online cu subtitrare în Română

 

”We control something so valuable, the whole of England wants it. We control Nassau and the ransom we are going to demand for her is going to be fucking enormous. More than money, more than land; legitimacy.”

Când participi la un maraton, îţi e puţin teamă: dacă ești singura persoană căreia nu îi place serialul şi care ar vrea să vină cu o altă propunere, asta după ce ai furat jumătate din perne şi ai confiscat floricelele doar pentru a nu da glas nemulţumirilor, iar cei din jurul tău sunt entuziasmaţi şi abia aşteaptă următorul episod? În cazul de faţă, eu eram persoana care nu voia să doarmă, care făcea cafea, ness şi oferea energizante, pentru că nu voiam să mă culc, nu voiam să pun pauză şi să aştept până a doua zi pentru a continua Black Sails. Efortul meu nu a fost în zadar, pentru că am terminat serialul în mai puţin de 48 de ore (îl terminam mai repede dacă episoadele nu durau aproape o oră).

Încerc să îmi amintesc ultima oară când am fost atât de entuziasmată pentru un serial. Vikings? Orphan Black? Penny Dreadful? Eram atât de nerăbdătoare să văd ce se întâmplă încât eram capabilă să văd mai multe episoade în acelaşi timp, puţin îngrijorată în ceea ce priveşte finalul şi de faptul că mai am de aşteptat câteva luni bune înainte să înceapă al treilea sezon. Eram atât de intrigată de personaje încât am ajuns să le urăsc într-un episod, să le doresc moartea, doar pentru a-mi retrage cuvintele după zece minute, când adevăratele lor intenţii erau dezvăluite.

Bahamas. Insula Noua Providență. Şi Nassau... portul piraţilor. După ce admiri limpezimea apei, nisipul şi plaja pe care te-ai muta în următoarea săptămână, o dată ce păşeşti pe străzile din Nassau şi întâlneşti privirile piraţilor, bucuria ta dispare treptat, neliniştea creşte, dar înainte ca tu să îţi duci mâna la şold şi să îţi foloseşti pistolul pentru a te apăra, sângele tău deja pătează nisipul, iar criminalul ţi-a furat cizmele şi se îndreaptă cu paşi siguri spre bordel, unde va cheltui puţinii bani pe care îi aveai la tine. Bine ai venit în Nassau!

Dacă te aşteptai ca la conducere să fie cel mai vestit sau crud pirat din Bahamas, vei avea o mare surpriză când o vei întâlni pe Eleanor Guthrie (Hannah New, care ar putea să fie sora mai mare a Keirei Knightley), proprietara cârciumii şi cea care îi ajută pe piraţi să se îmbogăţească, după ce aceştia îi predau bunurile furate şi ea le face să dispară peste mări şi oceane. Nu face vrăji, însă este o tânără inteligentă şi curajoasă, care nu se sfieşte să se bată, să ucidă, să trădeze şi să mintă pentru a obţine ceea ce îşi doreşte, care conduce cu o mână de fier „mica” ei afacere cu contrabandă, fără să fie intimidată de bărbaţii care vin la ea în birou şi o ameninţă cu cele mai originale înjurături pentru a obţine o informaţie sau un avantaj la următoarea tranzacţie. Eleanor este rezistentă şi luptă cu îndârjire pentru a-şi păstra autoritatea, dar are 2 slăbiciuni: pe Max (despre care îți voi vorbi mai târziu) şi pe căpitanul Flint (Toby Stephens).

Indiferent de greşelile pe care le face sau de crimele pe care le comite pentru a rămâne căpitan, Eleanor întotdeauna îl apără pe Flint şi are încredere în el. Sunt momente în care am impresia că el este fratele ei mai mare, că ea îl respectă şi îl admiră pentru puterea pe care o are asupra celor din jur, însă nu pot să nu remarc o emoţie diferită pe chipul ei când îl revede după o perioadă îndelungată sau teama care o urmăreşte ca o umbră atunci când nu are veşti de la el sau crede că ar putea să o trădeze.

Căpitanul Flint este mereu în pericol, pentru că în fiecare episod cineva încearcă să-l omoare, să îi fure echipajul şi nava, să-l înşele sau să-i însceneze o infracţiune. Când se întâlnesc mai multe personaje la căderea nopţii, chiar înainte ca ei să vorbească, ştii că se gândesc la un plan prin care Flint va avea de suferit. Căpitanul îmi aminteşte de Ragnar (Vikings) şi de Michael Fassbender, asemănare pe care am tot repetat-o de-a lungul celor două sezoane, de parcă încercam cu încăpăţânare să îi conving pe toţi de „descoperirea” mea. Flint este încăpăţânat, viteaz şi carismatic, îşi manipulează cu tact şi diplomaţie echipajul, prin discursuri scurte sau acţiuni neaşteptate, care iau locul cuvintelor, însă când secretele din trecutul lui încep să iasă la iveală, el este nevoit să dubleze numărul de minciuni pe care le rosteşte pentru a rămâne în continuare căpitan şi... în viaţă.

În toate serialele există un personaj pe care îl dispreţuieşti, care te enervează în fiecare scenă şi pe care, în cazul de faţă, l-ai transforma, fără nicio părere de rău, în masa de prânz a rechinilor. În Black Sails, sunt două personaje: Max şi căpitanul Charles Vane.

O să fiu foarte directă în ceea ce o priveşte pe Max (Jessica Parker Kennedy, pe care o vei recunoaşte din The Secret Circle). Este o curvă. Foarte multe personaje nici măcar nu se obosesc să îi pronunţe numele şi o „alintă” cu multă „afecţiune” pe această franţuzoaică şireată, care ştie să seducă şi să îşi bată joc de toţi, fără ca zâmbetul să îi dispară din privire, fără să îşi demaşte tainele sau să îţi spună ce plan are pentru a se răzbuna pe cei care şi-au bătut joc de ea. Cu un accent cu care o să îţi fie greu să te obișnuiești în primul episod şi o minte ascuţită, Max este o supravieţuitoare şi un personaj de care îţi este greu să te ataşezi, însă dacă la început îmi doream să fie ucisă de un pirat sau să alunce de pe o stâncă, au existat episoade în care am admirat-o şi mi-am schimbat părerea despre ea, până când... acţiunile ei m-au îndemnat să îmi dau ochii peste cap în ultimul episod din al doilea sezon.

În ceea ce îl priveşte pe Charles Vane, se repetă situaţia de mai sus. Îl simpatizezi, eşti de partea lui, apoi are o izbucnire violentă, îi ucide pe toţi cei care îi stau în cale, după care vine zâmbind la tine, murdar de sânge şi cu cuţitul în mână, cu o nouă propunere, un parteneriat diferit sau o înţelegere pe care nu o poţi refuza, doar te afli în prezenţa unui pirat hain şi crud, care te ameninţă cu o armă. Ce răspuns ai putea să îi dai?

În ciuda caracterului său, Charles Vane are o afecţiune sinceră pentru Eleanor. Legătura dintre ei poate să fie comparată cu disputa dintre două feline, care nu vor să renunţe la avantajul pe care îl au, dar care găsesc o metodă prin care să lucreze împreună, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp, înainte ca una să o răpună pe cealaltă. E o relaţie nesănătoasă, obsesivă, cu urmări neplăcute, între doi oameni orbiţi de idealuri diferite, care îi obligă să fie în tabere opuse şi să se înfrunte... cred că la 2-3 episoade.

Printre negustori, contabili, contrabandişti, curve, peşti şi beţivi, se află tânărul John Silver (Luke Arnold), şarpele grupului. Îmi e greu să recunosc asta, dar este un geniu al manipulării. Silver este capabil să scape întreg, cu hainele curate şi toate membrele intacte, din orice situaţie, cu zâmbetul pe buze şi cu buzunarele pline, chiar dacă este un luptător de duzină, se rătăceşte pe o navă sau face alianţe cu cele mai nepotrivite personaje. Este un PR extraordinar, a cărui viaţă este în pericol după ce fură o pagină importantă dintr-un jurnal de bord, o pagină care îl poate ajuta pe Flint să găsească... o comoară. Doar este un serial cu şi despre piraţi, nu? Trebuia să apară şi o comoară, pe care toţi şi-o doresc şi pentru care toţi sunt în stare să ucidă.

”I don't believe you did any of this for a pardon; or a passage to Nassau; or to be able to walk away from anything. I think you intend to reclaim your captaincy. I think you intend to take control of this ship. And then I think you intend to return to that beach, armed to the teeth, and seize every last ounce of gold off of it. And I think you're going to need my help to do it.”

Trebuie să vă vorbesc despe Rackham (Toby Schimtz) şi Anne Bonny (Clara Paget), cel mai neobişnuit duo din seriale (dacă nu îi pun la socoteală pe Will şi Hannibal). Sunt aliaţi, uneori iubiţi, Rachkham vorbeşte foarte mult (el a obţinut tot ce are în viaţă folosindu-se de mintea şi numele său), nu dai doi bani pe el şi ai impresia că o să fie mâncat de viu după ce petrece o oră în Nassau, iar la polul opus este Anne Bonny, foarte tăcută şi o bună observatoare, o asasină care se îmbracă mereu în haine de bărbat, care are tot timpul pălăria trasă mult peste ochi, de parcă te provoacă să i-o dai la o parte pentru a-i vedea chipul. Aş putea să îi numesc oamenii de încredere ai lui Charles Vane, dar te las pe tine să tragi concluziile după ce o să vezi de ce sunt capabili.

Black Sails nu se axează doar pe disputele dintre piraţi şi neînţelegerile care apar zilnic între membrii echipajelor. Eleanor şi Flint vor să transforme Nassau într-un port sigur şi prosper, care nu trebuie să se supună legilor Coroanei, însă pentru a avea putere şi influenţă au nevoie de o comoară pierdută, pe care doar Silver îi poate ajuta să o obţină. Nu exagerez când îţi spun că în fiecare episod se schimbă alianţele. O să ameţeşti, pentru că nu ştii cine de partea cui este, nu vei putea să diferenţiezi adevărul de minciună şi vei renunţa să mai ţii scorul, de câte ori a încercat X să-l omoare pe Y, pentru că la final vei realiza că nu poţi să afirmi că îţi place un personaj, când toţi sunt criminali şi trădători.

Black Sails este alegerea ideală pentru fanii Game of Thrones şi Vikings, pentru cei care au jucat Assassin’s Creed: Black Flag (o să recunoşti o parte din personaje), dar şi pentru cei care vor să urmărească un serial intrigant, capitvant şi de calitate, cu personaje complexe, care te vor uimi şi şoca episod de episod, o producţie Starz care te va transforma într-un fan încă de când vei vedea intro-ul, pe care îl vei intona de fiecare dată când încarci un alt episod. Pânzele sus!

P.S.: Cuvântul preferat al personajelor este „fuck”. Cred că este rostit de 30-50 de ori pe episod. 

"I don't know how else to say this, except no. I suppose there's fuck, no. Or fuck you."

P.P.S.: Serialul se desfășoară cu 20 de ani înainte de acțiunea romanului Insula comorii de Louis Stevenson.

Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 22:16

Heroes Reborn 2015 Sezon 1

Urmareste filmul serial Seriale online, Seriale pe mediarpl, Aventura, Fantasy : Heroes Reborn (TV Series 2015 –  ), film serial online cu subtitrare în Română

              Acest serial este continuarea “Heroes”, care a impresionat foarte multi oameni si prezinta povestea mai multor persoane, care brusc isi dau seama ca au abilitati speciale. Un an in urma, un atac terorist din Odessa, Texas, a distrus jumatate de oras. Toti oamenii cu abilitati speciale sunt blamati pentru aceste evenimente tragice, de aceea sunt nevoiti sa fuga de cei care le vor raul. Doua din aceste persoane foarte vigilente: Luke si Joanne, vor sa se razbune pentru tragedia pe care au suferit-o. Noah Bennet, a cazut de pe grila, insa conspiratia unui teoritician, Quentin Frady reuseste sa il gaseasca si sa il determina sa spuna adevarul din spatele tragediei de la Odessa. Treptat, in timp ce se ascundeau de ceilalalti, oamenii cu abilitati speciale isi descopera noi capacitati.

 

ATENŢIE!!! DESCRIEREA POATE FI UN PIC PREA DETALIATĂ! 

              Acest serial este continuarea “Heroes”, care a impresionat foarte multi oameni si prezinta povestea mai multor persoane, care brusc isi dau seama ca au abilitati speciale. Un an in urma, un atac terorist din Odessa, Texas, a distrus jumatate de oras. Toti oamenii cu abilitati speciale sunt blamati pentru aceste evenimente tragice, de aceea sunt nevoiti sa fuga de cei care le vor raul. Doua din aceste persoane foarte vigilente: Luke si Joanne, vor sa se razbune pentru tragedia pe care au suferit-o. Noah Bennet, a cazut de pe grila, insa conspiratia unui teoritician, Quentin Frady reuseste sa il gaseasca si sa il determina sa spuna adevarul din spatele tragediei de la Odessa. Treptat, in timp ce se ascundeau de ceilalalti, oamenii cu abilitati speciale isi descopera noi capacitati.

  În urmă cu un an, în Odessa, Texas s-a petrecut un atac terorist ce a lăsat doar o urmă a ceea ce a fost o dată oraşul. Vina a fost aruncată pe seama oamenilor cu abilităţi supranaturale, care acum sunt nevoiţi să se ascundă ori să fugă pentru a se proteja. Noi eroi cu abilităţi vor apărea, o nouă corporaţie malefică ce îi va vâna pe cei speciali, justiţiari dornici de răzbunare şi noi de secrete de protejat dar şi de desconspirat. La bine şi la rău, unele dintre noile personaje ale seriei sunt destinate să se intersecteze cu deja cunoscuţii Noah Bennet, Hiro Nakamura, Matt Parkman, Mohinder Suresh ş.a. dându-şi seama în cele din urmă, că destinul lor este să salveze omenirea şi propriul lor neam.

Filme Noi

Seriale 2015-2017

Filme 2016

Filme in TOP 15

Filme - Seriale UPdate

Fii prietenul nostru pe FACEBOOK!

FII PRIETENUL NOSTRU PE Google+

Ultimele comentarii

Fara reclame